Køb af bredbånd – hvordan?

Det kan være en jungle at finde rundt i bredbåndsmarkedet, når du skal købe bredbånd. Der er masser af valgmuligheder og internetudbydere i Danmark.

Generelt er de fleste hastigheder dog langt over, hvad den almindelige bruger behøver, og ofte kan du roligt vælge en af de billige pakker når du står overfor køb af bredbånd. Selv hvis du vil kunne se Youtube-videoer og se tv programmer på DR.dk eller Sputnik, kan du sagtens klare dig med omkring 10 Mbit.
Har du ofte tre eller flere computere på nettet samtidig, kan du dog overveje at gå op på 20 Mbit eller mere, men det er faktisk få personer, der får det fulde udbytte af så hurtigt internet.

Farten har for alvor betydning, hvis du vil streame tv i virkelig høj kvalitet eller hvis du meget tit henter meget store filer og programmer. Men for langt de fleste er kvaliteten rigeligt god ved 20 Mbit, hvis ellers stedet man ser videoen har ordentlig server – har de ikke det, betyder det i udgangspunktet heller ikke noget, om du får en hurtigere forbindelse. Læs om hurtigste bredbånd her.

Ofte er der dog meget små forskelle mellem de lave pakker, så ofte kan man godt købe bredbånd med 20 – 30 Mbit, og stadig få god valuta for alle pengene. De fleste modems, der følger med er af nogenlunde samme kvalitet – ikke de bedste på markedet, men gode nok til den almindelige brugers behov. Vær dog opmærksom på, om der er trådløst modem med, hvis du har brug for det.
Se alle bredbånd priser her

Skal jeg købe mobilt bredbånd?

Mobil bredbånd kan virke som et godt køb, men du skal også være opmærksom på, der er ulemper sammenlignet med køb af almindeligt bredbånd.
Ved køb af bredbånd, der ikke modtages trådløst, er du sikret en stabil hastighed, og i Danmark har du ubegrænset forbrug ved internetudbyderne.

Vælger du i stedet mobilt bredbånd, er du afhængig af dækningen i det område, du bor, ligesom forbindelsen er påvirkelig af vind og vejr. Desuden har du en forbrugsgrænse, du skal holde dig under, så der er sjældent penge at spare, hvis du bruger forbindelsen dagligt. Til gengæld kan en forbindelse med lav forbrugsgrænse være et godt supplement til din almindelige forbindelse, hvis du eksempelvis har sommerhus, eller bare gerne vil kunne være online uden for dit hjems fire vægge.
Læs eventuelt mere om mobilt trådløst bredbånd her