Billigt Mobilt Bredbånd

Denne guide hjælper dig med at købe Mobil bredbånd dvs. et trådløst modem og et abonnement hos en bredbåndsudbyder.
Det er hurtigt og nemt at komme i gang med Mobil bredbånd, da du undgår tekniker besøg og at skulle trække kabler rundt i stuen. Det eneste du skal gøre, er at bestille din forbindelse. Herefter modtager du et modem, som skal sættes i din computer. Efterfølgende foregår resten normalt gnidningsfrit, mens modem’et installerer sig selv, så du kan komme på nettet.
Husk dog at undersøge dækningen, der hvor du bor.

Mobil Bredbånd priser og tilbud

Når du køber ”Mobil bredbånd” skal du være opmærksom på, at de fleste internetudbydere kalder det for forskellige navne f.eks. “mobilt internet” eller “bredbånd to Go”. Det skyldes at mobilt bredbånd er en mere teknisk præcis beskrivelse – For os normale mennesker er der dog ikke nogen forskel. Det er også trådløst internet/mobilt bredbånd, man taler om, hvis man taler om USB-bredbånd.

Fordele ved Mobil Bredbånd

Mobilt – Sammenlignet med normale internetforbindelser, som du får ind i huset gennem et kabel er en trådløs internetforbindelse meget mere fleksibel, da den kommer i et USB-modem. Du kan f.eks. tage din bærbare computer med i parken eller på vaskeri og ved hjælp af din mobile internetforbindelse læse emails eller se en film.

Let at komme i gang – Mobil bredbånd er for de fleste lettere at komme i gang med end en traditionel forbindelse med kabel, da du slipper for teknikerbesøg, og ikke skal til at ligge kabler rundt i stuen fra det sted internet stikket sidder i væggen og over til der hvor din computer står. Det eneste du behøver at gøre, er at sætte det trådløse modem til din computer og følge den installationsvejledning der kommer frem på skærmen.

Ulemper ved Mobil bredbånd

Afhængig af dækning – Mobil bredbånd er afhængig af, at modemet kan få forbindelse til en sendemast – det minder på mange måder om mobiltelefoner, som også er afhængige af dækningen for at kunne fungere. Når du køber en trådløs internetforbindelse skal du altså være opmærksom på internetudbydernes dækning, da du ellers vil kunne risikere at få en lavere hastighed end den du forventede. Hvis du bor i en større by behøver du ikke bekymre dig om dækningen, men på landet er det meget vigtigt, at du sammenligner dækningskortene inden du køber.

Du har en forbrugsgrænse – Du kan ikke bare bruge løs af forbindelsen, men skal finde frem til, hvor meget du forventer at bruge den hver måned. Forbrugsgrænsen er en slags dataloft. Det angiver altså, hvor meget data du kan bruge på din forbindelsen i løbet af en måned (medmindre andet er tydeligt angivet). Det betyder også, du ikke har så høj frihed til at skifte internetvaner, selv om du naturligvis altid kan ændre på din grænse. Grænsen angives i Gigabyte og dækker over hvor mange Megabyte data du må sende og modtage i en måned.
Bruger I mange GB, så læs om Danmarks billigste internet her

Hvem bør købe Mobil bredbånd?

Hvis du har en bærbar computer og bruger din internetforbindelse et par timer om dagen hvor du f.eks. at læse nyheder, skrive e-mails og måske se en video eller to på YouTube, så er jeg overbevist om, at du vil blive meget glad for en trådløs internetforbindelse. Du undgår at skulle rode med ledninger, og kan tage din internetforbindelse med dig sammen med din computer, så du kan gå på internettet ligegyldigt hvor du er i Danmark.

10 GB data er nok til flere timers almindelig surfning dagligt. Vil du også streame film i HD kvalitet og streame musik, så vil du ofte have behov for flere GB pr. måned.
Se opdateret oversigt over Mobilt bredbånd udviklingen med det nye 5G – Klik her