Bredbånd Test

Før du påbegynder testen, skal du være opmærksom på, at alle bredbånd udbydere forbeholder sig retten til at bruge 10% af dine linje til såkaldt “overhead”.
Bredbånds overhead dækker over den ekstra mængde data / trafik / hastighed, bredbånd udbyderen skal bruge til at “pakke” dine data, når de sendes frem og tilbage mellem dig og udbyderen.

Opnår du f.eks. 23,5 mbit/s på en linje, hvor du er lovet 25 mbit, er alt altså som det skal være.

Hvad er Ping

Du kan udover hastigheden også teste din pinghastighed på dit bredbånd.
Ping dækker over den tid det tager fra du f.eks indtaster et www.domain.dk og trykker enter, til der er kontakt med siden.
Her gælder det om at have så lav mulig pinghastighed. 19 ms (milisekunder) er en god ping hastighed og 200 ms er elendig (opleves ofte på mobilt bredbånd)

Du kan opleve en dårlig pinghastighed, hvis du bor meget langt fra den central du er koblet på hos bredbånd udbyderen, hvis der er dårlig kvalitet i kablerne eller støj fra mange andre tilkoblede brugere.

Sådan tester du din bredbånd hastighed

Det første du skal gøre, er at sørge for din PC er direkte koblet til dit modem. Ofte har du en trådløs router efter dit modem, eller du benytter kanske enkelt kun trådløs wifi til at sende dit internet trådløst fra din router til din PC. Omformingen af internettet til trådløst signal bruger tid og nedsætter den oplevede hastighed. Slut derfor din PC direkte i dit modem med en internet kabel, hvis den ikke allerede er det.

Nu skal du lukke alle programmer på din PC som benytter internettet, det er f.eks:

– Dit Antivirus program
– Din firewall
– Facebook
– Fildeling som f.eks Dropbox

Herefter kan du kører en test, gerne på flere forskellige tidspunkter af dagen.
Er din hastighed nu meget høj i forhold til normalt, er problemet oftest en forkert opsat wifi router.
Din router skal være opsat til at sende med højeste hastighed (N) og den PC du bruger skal have opsat det trådløse internet kort til at modtage og sende med højeste hastighed.

Når du tester, skal du gøre det via en service, der benytter en Dansk server. Hos din egen bredbåndsudbyder, er der oftest denne mulighed. Du kan også bruge Erhvervsstyrelsens gratis test mulighed, der asltid giver et retvisende resultat, test herunder.
Husk service og pris også har en sammenhæng i denne branche og hør eventuelt hvad dine venner og familie har af kendskab til selskaberne, før du beslutter dig 100%.  Læs mere på Hastighedstest.info

For langsomt bredbånd?

Får du en meget lavere hastighed i testen end du betaler for?
Så bør du overveje at skifte bredbåndsudbyder – se listen over bredbånd priser og hastigheder her